Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie usługi wyłączyć?

HicKD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałem formatowanego kompa Win 7 i przed formatem miałem 30 usług a teraz po formacie mam trochę więcej wszystkie które doszły to firmy microsoft i mam pytanie które wyłączyć 1 zdjęcie

2 zdjęcie

post-988527-0-47886700-1404064197_thumb.png

post-988527-0-88357000-1404064377_thumb.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podałbyś może całą listę... W ogóle po co ci te usługi? Jak chcesz zaoszczędzić pamięć to też wyłączasz usługi ale nie te :P. To co podałeś to usługi systemowe. Niektóre zbędne, inne bardzo ważne. Trudno powiedzieć, które to które. Jak chcesz wyłączyć naprawdę zbędne usługi to tak.

1. Wchodzisz w Panel Sterowania

2. Opcja Programy

3. W opcji Programy i funkcje kliknij Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.

Teraz możesz wyłączyć takie pierdoły jak Gadżety, Gry Windowsowe, Składniki PC typu tablet itp.

Wyłączanie tych funkcji które podałeś nie ma sensu. (wyłączenie tych funkcji które ja podałem też może wywołać niestabilność systemu, więc teraz mówię moją standardową kwestię, jak coś spieprzysz, to mi nie płacz).

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Gość kamil40013
Opublikowano
Wyłączanie tych funkcji które podałeś nie ma sensu. (wyłączenie tych funkcji które ja podałem też może wywołać niestabilność systemu, więc teraz mówię moją standardową kwestię, jak coś spieprzysz, to mi nie płacz).

Kolego, jeżeli będziesz robić to z głową, to nic nie uszkodzisz. Sam musisz zdecydować które usługi ci są potrzebne, a które nie. Z tego co pamiętam, to do każdej usługi masz tam opis. Niepotrzebne są np. Telefonia, Faks, Stacja Robocza......itd.

p.s

Następnym razem użyj Google zanim założysz temat:

https://www.google.pl/search?q=niepotrzebne+us%C5%82ugi+systemowe+windows+7&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-beta&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=uWjVU5nDKIWm8weorYDAAg

Nie spodziewaj się też skoku wydajności i szybkości, bo to dużo nie daje. Ewentualnie system będzie się szybciej uruchamiał.

Wyłącz też takie usługi jak: Java updater, Adobe Acrobat Update Service....itd

Opublikowano

Kolego, jeżeli będziesz robić to z głową, to nic nie uszkodzisz. Sam musisz zdecydować które usługi ci są potrzebne, a które nie. Z tego co pamiętam, to do każdej usługi masz tam opis. Niepotrzebne są np. Telefonia, Faks, Stacja Robocza......itd.

p.s

Następnym razem użyj Google zanim założysz temat:

https://www.google.pl/search?q=niepotrzebne+us%C5%82ugi+systemowe+windows+7&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-beta&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=uWjVU5nDKIWm8weorYDAAg

Nie spodziewaj się też skoku wydajności i szybkości, bo to dużo nie daje. Ewentualnie system będzie się szybciej uruchamiał.

Wyłącz też takie usługi jak: Java updater, Adobe Acrobat Update Service....itd

Nie mówiem, że wyłączenie jakiejkolwiek funkcji rozpierniczy system. Czytaj uważnie. Najlepiej wyłączyć dodatki Windows (podałem jak to zrobić, gadżety itp.)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...